Aký vstup, taký výstup

Úspešná zmena vo svojej základnej podstate vyžaduje zabezpečiť CHCEM, VIEM a MÔŽEM. Problém zvykne nastať hneď na začiatku, ak namiesto CHCEM máme MUSÍM.

Bola som na káve s Veronika Šustrová, ACC (ICF), expertkou na behaviorálne témy a neuroplasticitu. Rozprávali sme sa o tom, čo sa deje v tele človeka, keď je tam to MUSÍM. Aké iné fyziologické procesy sa spúšťajú.

Pri MUSÍM sa v tele vyplavuje adrenalín, ten nás nabudí, vykopne do akcie. Nie však nadlho, ako rýchlo príde, tak rýchlo aj odíde. Je to kade vietor tam plášť chlapík. Po ňom však ostane kortizol, stresový hormón, ktorý vytvára pocit stresu a únavy. Už chápete, prečo sme tak unavení z toľkého musenia? Ešte horšie je, keď to musím prichádza zvonku.

Pri CHCEM sa vyplavuje do tela dopamín, dopamín nás dá do pohybu, robíme kroky k tomu čo chceme a takto sa uvoľňuje sérotonín, hormón šťastia. Sérotonín motivuje k ďalším krokom, máme chuť pokračovať, energia sa dvíha.

Chcem vs musím. Všetci ten rozdiel cítime. Napriek tomu tak často volíme MUSÍM namiesto CHCEM. A tak ja teraz, čerstvo poučená, píšem tento príspevok, lebo chcem, aj keď musím niečo úplne iné :-).

Musím, nesmiem, mala by som, nemala by som, sú nátlakové metódy ega. Inak mimoriadne účinné, ale ako vidíme, nie veľmi trvácne, ani zdraviu prospešné.

Dá sa to aj inak. Dobrá správa je, že ego je svetloplaché a keď si naň posvietime stiahne sa. Pokiaľ ide o nás samých, je to vec osobnej voľby. Či sa rozhodneme prerámcovať MUSÍM na CHCEM.

Keď ide o zmeny, zmenové iniciatívy, je to trochu zložitejšie. “CHCEM” neprichádza automaticky. „CHCEM“ treba zabezpečiť, vytvoriť a neustále podporovať. Jedna dobre pripravená prezentácia to nespraví. Ani perfektne prepracovaná roadmapa. Zmena je komplexná vec. Pre úspech zmeny je potrebné zmenu rozmeniť na drobné a zjednodušiť do zrozumiteľnej a uchopiteľnej podoby. To je úloha lídrov a vlastníkov zmien.

Moja úloha je vás v tom podporiť, previesť jednotlivými krokmi a pomôcť uvoľniť tlak zo zmeny. Som change facilitátor, uľahčujem cestu. Pomáham ošetriť prekážky a bariéry na ceste ku zmene. Čo robiť a nerobiť aby ľudia chceli, aby porozumeli zmene, akceptovali a prijali svoju rolu v zmene. Táto časť je najkritickejšia. Keď ľudia chcú, potom je o dosť ľahšie doručiť VIEM a ošetriť MÔŽEM.

Comments are closed.